Archwium dla tagu: ryż

Nie tylko kimchi, czyli kilka słów o kuchni koreańskiej

bibimbap

Restauracje chińskie mają w Polsce długą tradycję – w każdym większym mieście znajduje się z pewnością przynajmniej jeden lokal z wystrojem w charakterystycznych, złoto-czerwonych barwach. Bary sushi to kolejny etap wkraczania kuchni azjatyckich w nasz nadwiślański pejzaż kulinarny. Od kilku sezonów zauważyć można, że w cieniu jadłodajni chińskich i japońskich …

Czytaj więcej »

Japoński akcent w kuchni – sushi z wędzonym łososiem i serkiem

sushi z kremowym serkiem

Japoński akcent w kuchni? Przygotuj własnoręcznie pyszne sushi. Domowe smakuje najlepiej, gdyż sami możemy zdecydować jak zestawimy nasze składniki i co najważniejsze mamy ogromną satysfakcję z samodzielnego przygotowania. W naszej propozycji postawiliśmy na prostotę i wyrazisty, a zarazem delikatny smak. Wędzony łosoś, który swoim aromatem pobudza nasze kubki smakowe, to …

Czytaj więcej »