Archwium dla tagu: tradycyjne przepisy

4 propozycje rozgrzewających napojów ze świata

rosyjski Zbiteń

Gdy słupki termometrów z każdym dniem osiągają coraz skromniejszą wysokość, urlop w tropikach brzmi jak doskonały pomysł. Spędzając popołudnie w towarzystwie wyszukiwarki biletów lotniczych, warto jednak rozgrzać się czymś więcej niż tylko myślą o południowym słońcu. Centrum lotnicze Sky4fly.net prezentuje 4 napoje, które skutecznie rozproszą jesienne chłody. Rosyjski zbiteń Zbiteń …

Czytaj więcej »

Domowy majonez – idealny na święta

Prawdziwy, domowy majonez ma niepowtarzalny smak i zapach. Idealnie nadaje się na świąteczny stół, bez którego wielkanocne śniadanie nie może się udać. Obecnie to bardzo łatwo dostępny produkt, który znajdziemy w każdym sklepie. Jednak ten najsmaczniejszy można zrobić samemu idąc tropem naszych babć, które po doborze odpowiednich składników, własnoręcznie ubijały …

Czytaj więcej »

Slow food zamiast fast foodu. Polacy stawiają na potrawy przygotowywane ze świeżych produktów

Krzysztof Stelmach - Slow Market

Kulinarna mapa Polski jest coraz bardziej zdominowana przez slow food. Wśród konsumentów furorę robią dania z produktów ekologicznych, a przygotowywane w błyskawicznym tempie hamburgery i kebaby są odstawiane na bok. Slow food to też powrót do lokalnej kuchni i tradycyjnych przepisów. Idea slow food przyszła do Polski z Zachodu i szybko zyskała swoich fanów. – Trend slowfoodowy widzimy w prawie każdej …

Czytaj więcej »