Z całych jabłek możemy przygotować ocet jabłkowy, dlatego nie martwmy się, jeśli nie mamy co robić z resztkami skórek i rdzeni. Jabłka ekologiczne są idealnego do takiego octu, szczególnie jeśli będziemy używać skórek. Korzyści ze stosowania octu jabłkowego Ocet jabłkowy ma wiele zdrowych zastosowań. Powstaje przez fermentację i zawiera dużo …
Czytaj więcej »7 DIY-ów z YouTube groźnych dla zębów
Zęby wybiela papka z truskawek i sody oczyszczonej, bakterie zabija oliwa z oliwek, a plamy z zębów usunie pasta z… kurkumy – to tylko niektóre z porad, jakie można znaleźć m.in. na YouTube. Dentyści jednak ostrzegają, że większość z nich ma więcej wspólnego z legendami, niż ze zdrowiem jamy ustnej. …
Czytaj więcej »Ocet jabłkowy w domu bez chemii
O tym, że ocet jest świetnym pomocnikiem w codziennych domowych porządkach, nie trzeba nikogo przekonywać. Ocet jabłkowy jest nie tylko o wiele szlachetniejszym produktem od tego uzyskiwanego ze spirytusu, ale też ma o wiele więcej prozdrowotnych zastosowań. Ocet jabłkowy powstaje w wyniku procesu naturalnej fermentacji, do jego produkcji używa się …
Czytaj więcej »