Archwium dla tagu: Paweł Bravo

Humor, słońce i Kuchnia Dantego, czyli Włosi w Warszawie

Alfredo Boscolo, Leonardo Masi: Kuchnia Dantego

Powiedzieć, ze Kuchnia Dantego jest książką kucharską, to jak nic nie powiedzieć. Bo to wydawnictwo zupełnie inne od wszystkiego, co zazwyczaj można spotkać w dziale: kulinaria. I nie dlatego, że nie zawiera kolorowych zdjęć przygotowywanych potraw. Zamiast suchych przepisów otrzymujemy historię dwóch Włochów, dla których kuchnia jest częścią życia, podobnie …

Czytaj więcej »

Aromatyczna Kuchnia Dantego w Stacji Muranów

Kuchnia Dantego

Kuchnia Dantego Alfredo Boscolo i Leonardo Masiego to nie tylko wyjątkowa książka kucharska, która zadowoli zarówno laików, jak i wprawnych mistrzów patelni. To aromatyczna, wciągająca opowieść o historii kuchni, pełna błyskotliwych spostrzeżeń o różnicach i punktach stycznych kultury polskiej i włoskiej, a także kopalnia zabawnych anegdot, bon motów, ciekawostek  i …

Czytaj więcej »