Kiedy lato chyli się ku końcowi, a przyroda przygotowuje się do kolejnego sezonu, śliwki dojrzewają, by zafundować nam prawdziwe jesienne uczta. Ten soczysty, słodko-kwaśny owoc nie tylko jest znakomitym dodatkiem do wielu dań, ale również posiada liczne właściwości zdrowotne. Oto kilka inspirujących przepisów, które pozwolą Ci w pełni wykorzystać potencjał …
Czytaj więcej »Letnia wersja zimowych pierogów, czyli kaczka z melisą, miętą i pomarańczą
Powszechna opinia brzmi – pierogi to idealne danie do przygotowywania w jesienne lub zimowe, długie wieczory. W końcu najpierw trzeba ugotować, potem wystudzić i zmielić farsz (czy to grzybowo- kapuściany, czy mięsny), potem lepić, gotować, lepić, gotować… Poza tym to ciężkie i kaloryczne danie. Udowadniamy, że to nieprawda. Przecież to …
Czytaj więcej »