Strona główna / Archwium dla tagu: ryba

Archwium dla tagu: ryba

Filet z dorsza w sosie maślano-cytrynowym

filet z dorsza

Doskonały i delikatny dorsz w sosie maślano-cytrynowym – i dzisiejszego dnia nic więcej nam do szczęścia nie potrzeba. To danie zaskakuje swoją prostotą, łatwością przygotowania, a przede wszystkim smakiem. Intrygujące połączenie łagodnego dorsza, który wprost rozpływa się w ustach oraz słodko-kwaśnego sosu na bazie masła i cytryny będzie idealną propozycją …

Czytaj więcej »

Świąteczne must-have: lista zakupów

Lista zakupów świątecznych

Chcesz, aby twoje święta były w tym roku idealne? Zaplanuj je z głową! Oto lista artykułów, dzięki którym Gwiazdka musi się udać! Jeśli chcesz bezstresowo i skutecznie przygotować święta, najlepiej zakupy zrób w e-sklepie lub na jednym z serwisów aukcyjnych. Jeśli zastanawiasz się nad wyborem najlepszego sprzedawcy (na przykład z …

Czytaj więcej »

Tilapia z kreolskim sosem tatarskim

Dla wszystkich spragnionych ryby w nowej odsłonie mamy doskonały przepis na szybkie danie. Pozbawiamy tilapię panierki, ale zamiast niej dodajemy interesujący sos, który nada całości charakteru. Zamiast klasyka polskiej kuchni, czyli sosu tatarskiego, możemy przygotować rześki i świeży dressing inspirowany kuchnią kreolską. Dzięki temu w naszej kuchni zaświeci trochę słońca. …

Czytaj więcej »

Tajskie pyszoty na zimowe słoty, czyli ryba w ostrej marynacie

Jesienią i zimą szukamy dań, które nas rozgrzeją. Częściej zatem przygotowujemy mięsa, gulasze, zawiesiste zupy. Oczywiście to nic złego od czasu do czasu skusić się na takie danie. Mamy jednak lekką, zdrową i z pewnością nie mniej ognistą propozycję – rybę w ostrej, tajskiej marynacie. składniki (na 4 porcje) ok. …

Czytaj więcej »

Świeża rybka w centrum Warszawy

Jeżeli lubicie ryby, a panierowana tilapia nie jest szczytem Waszych kulinarnych marzeń, stołeczne targowisko z pewnością stanie się celem Waszych łowów. W połowie listopada przy pl. Powstańców Warszawy odbył się pierwszy Targ Rybny. W słodkowodnych i morskich specjałach można będzie od tej pory przebierać w każdy piątek w godz. 12.00–20.00. …

Czytaj więcej »

Śródziemnomorski łosoś z rozmarynowymi ziemniakami

Dania z rybą w roli głównej, zwłaszcza modnym ostatnio łososiem, wydają się nudne. Wcale jednak nie musi tak być. By przygotować pyszny obiad, wystarczy zasięgnąć inspiracji w kuchni śródziemnomorskiej, która charakteryzuje się bogactwem składników i różnorodnym pochodzeniem. Jej bazą są oliwki, oliwa z oliwek, czosnek oraz pomidory. I to właśnie …

Czytaj więcej »