Archwium dla tagu: wędzenie

Wędzenie jedzenia – dlaczego warto?

wędzenie jedzenia

Sposobów przygotowywania jedzenia jest wiele. W zależności od okazji czy ochoty można np. smażyć, suszyć czy gotować różnego rodzaju potrawy. Coraz częściej spotykamy się także z jedną z najstarszych metod przyrządzania dań – wędzeniem. Dlaczego tak się dzieje? Przyszła moda na taki sposób spędzania wolnego czasu czy ludzie zaczęli doceniać …

Czytaj więcej »

Grill gorszy niż smog?

szkodliwy grill

Aż 99% procent kancerogennych węglowodorów aromatycznych (WWA) trafia do naszego organizmu wraz z żywnością. Pozostały 1% to zanieczyszczenia z wody i powietrza. Żywność na europejskim rynku od lat monitorowana jest pod względem zawartości najbardziej toksycznych WWA. Produkty, w których przekroczone są bezpieczne normy szkodliwych substancji, nie powinny być sprzedawane. Trzeba …

Czytaj więcej »