Archwium dla tagu: garnek

Czy wybór naczyń ma wpływ na jakość potraw cukrzyków?

Zachary Staines w kuchni

Niewłaściwa dieta, złe nawyki żywieniowe, brak aktywności fizycznej, duża nadwaga i otyłość utrudniające normalne funkcjonowanie, nadmiar tłuszczu w organizmie sprawiają, że bezustannie wzrasta liczba osób w różnym wieku, zarówno kobiet jak i mężczyzn, u których niespodziewanie pojawia się i rozwija w błyskawicznym tempie rozwija cukrzyca, głównie typu II (zwana powszechnie …

Czytaj więcej »

Jak gotować smacznie i zdrowo na parze?

Naczynie do gotowania na parze

W polskiej kuchni wciąż królują potrawy gotowane, duszone, pieczone i smażone, które są zwykle wysokokaloryczne, pozbawione naturalnego aromatu i smaku. Podstawowym i najczęściej popełnianym błędem w trakcie przygotowywania poszczególnych potraw jest między innymi: nadużywanie wody, tłuszczu, soli i innych sztucznych przypraw. W efekcie warzywa, mięso oraz ryby tracą nie tylko …

Czytaj więcej »