Chociaż statystyczny Polak zjada blisko 30 kilogramów drobiu rocznie, to w tej grupie znajduje się jedynie kurczak. Wiele osób zapomina, że mięso drobiowe to nie tylko udka, skrzydełka i filety z piersi, ale również zyskujące coraz większa popularność dzięki programom kulinarnym mięso z kaczki, indyka oraz gęsi. Do mięs drobiowych …
Czytaj więcej »Zakłady Mięsne Olewnik chcą skoncentrować produkcję w jednym zakładzie
W ramach trzyletniej strategii inwestycyjnej Zakłady Mięsne Olewnik zamierzają skoncentrować produkcję w jednym zakładzie oraz rozbudować moce produkcyjne. Spółka chce także wzmocnić swoją obecność na rynkach zagranicznych, głównie w Niemczech. – Mamy plany, aby zwiększyć możliwości produkcyjne i ilości produkowanego przez nas mięsa, a także produktów konfekcjonowanych w bardzo małych konsumenckich opakowaniach – mówi agencji informacyjnej …
Czytaj więcej »