catering na konferencję
Konferencje i szkolenia są coraz częściej uzupełniane o obiad albo przekąski dla uczestników, gdyż sprzyja to miłej atmosferze i integracji | fot.: materiał partnera zewnętrznego

Wybieramy catering na konferencję – porady

Catering na konferencje stał się bardzo popularny. Ciężko skupić się na wykładzie czy prezentacji, gdy nie robimy przerw albo jesteśmy głodni. Jak wybrać dobrą firmę cateringową i menu do rodzaju wydarzenia? Poniżej znajdziesz garść praktycznych wskazówek.

Konferencje i szkolenia są coraz częściej uzupełniane o obiad albo przekąski dla uczestników, gdyż sprzyja to miłej atmosferze i integracji. Catering musi przede wszystkim pasować do charakteru wydarzenia.


Inny sprawdzi się na event z okazji urodzin firmy, inny na konferencję, szkolenie lub przyjęcie okolicznościowe. Trzeba też podjąć decyzję co do wyboru pakietu. Za organizację poczęstunku odpowiada najczęściej firma cateringowa.


Dobry catering w Warszawie – jak go wybrać?


Jakość cateringu na konferencję czy inne wydarzenie jest kluczowa. Wybierając firmę, która zrealizuje zlecenie, zwróć uwagę na różnorodność menu, świeżość składników i możliwość dostosowania menu do preferencji dietetycznych. Ważne są także profesjonalne usługi kelnerskie i elastyczność w dostosowaniu do potrzeb klienta.


Wyróżniający się catering będzie oferował również atrakcyjne usługi dodatkowe – jak wystrój sali, aranżację stołów. Pamiętaj także o sprawdzeniu opinii innych klientów i zapoznaniu się z referencjami. Niezależnie od budżetu, zadbaj o wyjątkowe doświadczenie kulinarne dla uczestników konferencji.


Warto postarać się znaleźć firmę, która zapewni wysoką jakość potraw oraz dołoży starań, by poczęstunek udał się. Wybrana firma cateringowa powinna być terminowa i rzetelna, co jest kluczowe przy eventach, na których będą ważni goście.


Catering na konferencję – co musi być i czego unikać?

Podczas takich spotkań warto postawić na przemyślane propozycje, które zbudują pozytywny wizerunek firmy i sprawią, że goście będą czuli się swobodnie. Jakie dania i przekąski sprawdzają się podczas takich konferencji?


Na konferencji warto postawić na dania i przekąski, które pozwalają na szybkie i bezproblemowe skonsumowanie. Często na konferencjach jest bufet z daniami obiadowymi lub przekąskami, które można zjeść nawet na stojąco. Jednym z rozwiązań są tzw. finger food, czyli małe przekąski na jeden kęs – jak kanapki, babeczki czy koreczki.


Lepiej unikać spaghetti, dań pikantnych i o bardzo wyrazistym zapachu, owoców morza czy potraw na bazie surowego mięsa. Warto zadbać o to, by każdy mógł znaleźć coś dla siebie – jako alternatywa powinny być dania wegetariańskie i wegańskie, bez glutenu oraz bez laktozy. Powinny znaleźć się też świeże owoce i desery. Catering będzie wpływał na odbiór firmy w oczach partnerów, klientów, kontrahentów i innych uczestników konferencji.

Materiał partnera zewnętrznego

Sprawdź także

dieta smaki

Jak poznać smaki świata z domu? Spróbuj tego sposobu!

Zasmakowałeś zagranicznej kuchni i wciąż Ci jej brakuje? A może nie masz czasu wyjeżdżać, a …