Poznaj 10 praktycznych wskazówek jak prowadzić zdrowy styl życia. Pomogą Ci osiągnąć Twój osobisty sukces!
Czytaj więcej »Lewiatan gazetka – promocyjne produkty, z których przygotujesz pyszne śniadania
Lewiatan Gazetka promocyjna to świetny sposób na szybkie sprawdzenie produktów aktualnie znajdujących się w promocji w danym tygodniu. Wiele z tych produktów można wykorzystać do przyrządzenia wyśmienitych śniadań dla całej rodziny. W poniższym wpisie podajemy kilka przepisów i zachęcamy do ich wypróbowania. Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado …
Czytaj więcej »Smaczne potrawy z cukinią w roli głównej!
Cukinia to warzywo, które mieści się na liście 20 najchętniej uprawianych warzyw w Polsce. W zależności od odmian spotykamy ciemnozielone, jasne (nawet żółte) i pasiaste, podłużne i okrągłe. Oczywiście, wszystkie z nich nadają się do wykorzystywania w potrawach zarówno słonych jak i słodkich. To niepozorne warzywo zawiera wiele cennych właściwości …
Czytaj więcej »Koktajle z młodym zielonym jęczmieniem, czyli jak oswoić super roślinę
Wśród osób ceniących sobie zdrową żywność coraz większą popularność zyskuje młody jęczmień. Jest on źródłem witamin oraz posiada właściwości, które są nieocenione dla ludzkiego organizmu. Przyjrzyjmy się bliżej tej roślinie. Dlaczego warto wprowadzić młody jęczmień do diety? Zielony jęczmień wykorzystywany już przez starożytnych Rzymian, który docenili jego cenne wartości odżywcze. …
Czytaj więcej »Jedz zielone! – przepis na zielone naleśniki z jarmużem, fetą i ciecierzycą
Wiosna to czas smakowych doznań. Jednak poza tym, że ma być pysznie, dobrze by było też zdrowo. Jak tego dokonać? Jeśli naleśniki – to koniecznie w wersji zielonej, ze szpinakiem. Wyglądają obłędnie, a do tego możemy je dowolnie komponować. Te z farszem na bazie jarmużu, fety i ciecierzycy urozmaicą wiosenne …
Czytaj więcej »Kolorowe pomysły na wiosenne śniadanie
Pierwsze ciepłe, wiosenne dni niosą ze sobą powiew optymizmu i świeżości. Budzi się w nas chęć do zmiany, wypróbowania nowych rozwiązań i pomysłów. Wiosna kojarzy nam się z odnową, odrodzeniem. Stąd też chęć przejścia na wiosenną dietę i detoks po zimie. Chcemy wejść w tę porę roku lżejsi, zdrowsi i …
Czytaj więcej »Kilka pomysłów na domowe masło orzechowe
Masło orzechowe to bardzo wartościowy smakołyk. Choć wielu uważa je za bombę kaloryczną, to istnieje wielu dietetyków, którzy uważają je za istotny element diet odchudzających. Przede wszystkim masło orzechowe stanowi ciekawe, ale i zdrowe urozmaicenie codziennego jadłospisu. Czy masło orzechowe odchudza? Właściwości masła orzechowego W opozycji do popularnych kremów czekoladowych …
Czytaj więcej »Jak zrobić perfekcyjny omlet?
W dobrym omlecie jest trochę magii – sposób, w jaki kilka jaj i szczypta soli może w niecałą minutę zmienić się w coś pysznego. Lekki, ale bogaty w smak, szybki, ale sycący – omlet to najlepszy z najprostszych posiłków. Podobnie jak w przypadku wszystkich bardzo prostych rzeczy, omlet przyciąga pewną …
Czytaj więcej »Jak gotować jajka: na miękko, na twardo, w koszulce…?
Zwykłe jajko stało się w ostatnich latach hitem wielu przepisów kulinarnych. Bardziej niż jakikolwiek inny składnik, jajka pasują do wszystkiego – od śniadania po obiad i kolację. Mogą łatwo zmienić się w pełnowartościowy posiłek (omlety, frittaty i inne). Ich ogromną zaletą jest szybkość i łatwość, z jaką można je przygotować. …
Czytaj więcej »Zdrowy i lekki początek dnia – 5 pomysłów na śniadanie fit
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Zgodnie z opinią dietetyków, osoby, które nie jedzą śniadań, są o wiele bardziej narażone na nadwagę niż te, którzy regularnie spożywają ten posiłek. Co najlepiej zjeść na śniadanie? To porcja pożywienia, która powinna składać się z pełnowartościowych produktów, żeby dostarczyć organizmowi energii na cały dzień. …
Czytaj więcej »